KSIĘGA DOBRYCH PRAKTYK DLA GASTRONOMII – WZORCOWE INSTRUKCJE GHP/GMP
Jeżeli potrzebujesz Księgi Dobrych Praktyk, która nazywana jest również Księgą Warunków Wstępnych, to dobrze trafiłeś. Tutaj możesz nabyć księgę z rzetelnie opracowanymi instrukcjami i formularzami, które wymagane są przez SANEPID i są potrzebne do prawidłowego prowadzenia zakładu gastronomicznego.
Oferowane dokumenty Księgi Dobrych Praktyk GHP/GMP są sporządzone w plikach o rozszerzeniu .doc i można je edytować w programie Microsoft Word z pakietu Microsoft Office. Jest to istotne z tego względu iż każdą stronę możesz w razie potrzeby dowolnie edytować, co nie jest możliwe przy tradycyjnych, drukowanych publikacjach.
Spis treści Księga Warunków Wstępnych GHP i GMP dla gastronomii (42 strony):
• Ogólne zasady GHP i GMP dla zakładu;
• Informacje o zakładzie;
• Dokument: zaopatrzenie w wodę;
• Ochrona zakładu przed szkodnikami;
• Instrukcja higieny osobistej pracowników;
• Instrukcja higienicznego korzystania z WC;
• Instrukcja mycia i dezynfekcji rąk;
• Technika mycia rąk;
• Instrukcja szkolenia personelu;
• Instrukcja utrzymania higieny w zakładzie i jego otoczeniu;
• Instrukcja mycia i dezynfekcji naczyń stołowych w zmywarkach
• Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń magazynowych
• Instrukcja mycia pomieszczeń produkcyjnych i zaplecza socjalno-sanitarnego
• Instrukcja higieny na stanowisku pracy
• Instrukcja mycia ręcznego naczyń kuchennych, pojemników, tac
• Instrukcja konserwacji maszyn i urządzeń
• Instrukcja mycia krajalnicy do warzyw, do chleba, do wędlin, maszynki do mielenia
• Instrukcja mycia pieca konwekcyjno-parowego (opiekacza, grilla)
• Instrukcja rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych i zamrażarek;
• Instrukcja przyjęcia towaru
• Instrukcja wzorcowania termometrów
• Przyjmowane surowce
• Wymagania jakościowe dla przyjmowanych surowców
• Instrukcja magazynowania surowców i półproduktów
• Instrukcja postępowania z jajami stosowanymi do produkcji potraw
• Dokument: Przechowywanie potraw
• Dokument: Porcjowanie i wydawanie potraw
• Instrukcja pobierania próbek potraw
• Instrukcja mycia termometrów i wózków transportowych
• Instrukcja higieny środków transportu wyrobów gotowych
• Instrukcja usuwania odpadków i ścieków
• Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli oraz osób wizytujących zakład
Załączniki (15 stron):
• Karta kontroli stacji trutek dla gryzoni;
• Karta dopuszczenia pracownika do pracy
• Protokół szkoleń pracowników;
• Plan szkoleń pracowników
• Rejestr rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
• Rejestr mycia okapu
• Rejestr przeglądów i konserwacji maszyn i urządzeń
• Karta czyszczenia i mycia krajalnicy do warzyw
• Karta czyszczenia i mycia pieca konwekcyjno-parowego (opiekacza-grila)
• Karta oceny dostawy towaru
• Karta kontroli temperatury w chłodniach i mroźniach
• Karta kontroli temperatury i wilgotności względnej powietrza w magazynie artykułów spożywczych suchych
• Karta wzorcowania termometrów
• Karta kontroli dezynfekcji jaj naświetlaczem
• Rejestr wymiany tłuszczu smażalni czego (w patelni elektrycznej, frytkownicy) i mycia urządzenia
• Plan utrzymania higieny w zakładzie gastronomicznym (plik 2)
Księgę GHP/GMP – Księga Warunków Wstępnych można nabyć w cenie: 49,90 zł
Formularz zamówienia
Nazwa | Przelew |
---|---|
Wzorcowa księga GHP/GMP dla gastronomii | 49.90 zł |
Po dokonaniu wpłaty, na Twoją skrzynkę pocztową przyjdzie wiadomość z linkiem za pośrednictwem którego można pobrać oferowaną księgę GHP/GMP Gastronomia. Link będzie aktywny 3 dni od momentu jego udostępnienia.